elke scene op de juiste plaats

In de loop van maart begint Kwartier van de Burgemeester vastere vormen aan te nemen. Er waren 35 potentiële locaties. Jeanet heeft alle locaties bezocht en gefotografeerd en uiteindelijk heeft Albert er 16 uitgekozen. De spelers zijn inmiddels verdeeld over de locaties, de thema’s voor de scenes zijn bepaald en de professionele begeleiders weten waar en met wie ze aan de slag gaan. “Ik fiets eerst altijd door alle straten van de wijk waar we aan de slag gaan”, vertelt Jeanet. “Dan krijg ik al ideeën voor wat zou kunnen. In de Burgemeesterwijk was ik meteen weg van de vijver en de brug bij de Thomas Ettylaan. Ik ben blij dat we op die plek nu een dansscene kunnen maken”. Verder vertelt ze enthousiast  over een plat dak op een woonhuis aan de Burgemeester Weertsstraat. “De bewoners wilden hun dak beschikbaar beschikbaar stellen en op weg naar boven kwam ik op de zolderverdieping waar ik een grote verzameling bobby-helmen tegenkwam. De associatie met de Beatles was snel gemaakt en als het allemaal lukt krijgen we op dat dak een spetterend optreden van een meidenpopband.”

Er hebben zich ongeveer 80 mensen opgegeven om mee te spelen in de verschillende scenes en die zullen allemaal hun eerste repetitie achter de rug hebben als ze 14 maart hun eerste gezamenlijke bijeenkomst hebben. Daar kunnen ze laten zien wat ze in petto hebben zodat ook de andere spelers en vrijwilligers een beeld krijgen van wat er op stapel staat.

Het repetitieproces is ook te volgen via de website. “Ik zoek ook nog bewoners die het leuk vinden bij de repetities te zijn en daar over te schrijven of filmpjes te maken”, vertelt Jeanet. “Het is leuk als zoveel mogelijk mensen betrokken raken bij het project!”