kunstmappen sponsoractie uitgedeeld

IN HET BEZOEKERSCENTRUM ZIJN DE KUNSTMAPPEN VAN DE SPONSORACTIE VAN GUBBELS EN GERRITSEN UITGEDEELD
Deze kunstenaars hadden ieder werk ter beschikking gesteld waarmee ze Kwartier van de burgemeester sponsorden. Van Klaas Gubbels waren het illustraties van het boek van zijn vriend Siebelink Knielen in een bed violen en een nieuw werk Twee kannen. Ad Gerritsen had voor de gelegenheid twee portretten gemaakt Modi en Wally, twee figuren die hem inspireerden. De kunstmap die men kon bestellen bestond uit een kunstwerk naar keuze van beide kunstenaars voor de prijs van €200 waarvan €100 voor de wijkactiviteit bestemd was.

Op 3 maart was het zover, rond 11 uur ’s ochtends opende het Bezoekerscentrum in ons Sonsbeekpark haar deuren en kon men de aangekochte werken ophalen. De beide kunstenaars waren aanwezig en de kopers konden zo met hen kennismaken en vragen stellen over de aangekochte werken. De werken zaten in een prachtige map met een foto van beide kunstenaars gemaakt door Tjeerd Kootstra en deze foto kon men door hen laten signeren.
Al snel verzamelde zich een grote groep kopers die de map in ontvangst namen en het aangekochte werk bekeken en bewonderden. De foto viel erg in de smaak en dat beide kunstenaars aanwezig waren en bereid waren hun werk toe te lichten was voor de meesten een aangename verrassing. Het was al met al een aangenaam uurtje: onder het genot van een kopje koffie kon men elkaar ontmoeten, kunst kijken en bespreken. Er werd zelfs nog een map verkocht!
Want dat is nog mogelijk, er zijn nog een paar kunstmappen te koop. Op de website kan men de werken al bekijken, maar op 14 maart is er ’s avonds in het bezoekerscentrum in het Sonsbeekpark vanaf 19.30 uur een bijeenkomst voor de vrijwilligers van de wijkactiviteit. Daar zullen de werken het eerste half uur tijdens de inloop ook nog uitgestald worden. Mocht u tot koop willen overgaan, kunt u dan vernemen hoe dat in zijn werk gaat. Als men een map gekocht heeft met een werk van beide kunstenaars mag men er, voor het extra bedrag van €100, nog een werk bijbestellen.