vrijwilligers

Op deze pagina stellen de vrijwilligers van Kwartier van de Burgemeester zich voor. Als eerste:

Mieke ter Heegde (G.A. van Nispenstraat) "Geboren in Deventer en sinds 1985 woonachtig in Arnhem, waarvan 14 jaren in de van Nispenstraat. Het lijkt me erg leuk om te zien hoeveel talent er is in de Burgemeesterswijk. Ook is het leuk om te zien waar de voorstellingen worden gehouden in deze prachtige wijk."
Jacqueline Scheer (Van Pallandtstraat) "Geboren in Twente, ben via Groningen en Amsterdam in Arnhem terechtgekomen. Voor mij was er maar één wijk waar ik wilde wonen: de Burgemeesterwijk, een wijk met veel historische panden, de ene nog mooier dan de andere.
Ik woon al bijna 25 jaar in de Van Pallandtstraat, alles bij de hand en vooral ook lekker dicht bij het station. Ik geniet nog bijna dagelijks van Sonsbeek.
‘Het kwartier van de burgemeester’ is een goede gelegenheid om u mijn prachtige woonomgeving en historische huizen te laten zien. Ik voel me dan ook zeer vereerd om u rond te mogen leiden. Kom en geniet!"
Agnes Legierse (Pels Rijckenstraat) "Ik woon al vanaf 1977 op de hoek van de Amsterdamseweg en de Pels Rijcken. Onze tweelingdochters groeiden op in een lekker groot huis. Nu is ons huis ideaal voor kleinkinderen. Vanaf het prille begin ben ik lid van de kunst- en cultuurcie. Ik ben erg enthousiast over wat er te gebeuren staat met Kwartier van de Burgemeester. Fijn, die samenwerking met theater de Plaats."
Ires Manuel (Burgemeester Weertsstraat) "Vanaf mijn studententijd woon ik in Arnhem. De Burgemeesterswijk, dat was de wijk waar ik 'later als ik groot ben' wilde wonen. Prachtig al die verschillende huizen, de winkels in de buurt en natuurlijk ons mooie park als achtertuin. Het is gelukt. We wonen hier nu bijna 2 jaar in deze wijk met onze 2 kinderen Lieven en Roosje. De Burgemeesterswijk voelt als een klein dorp midden in de stad. Veel bewoners kennen elkaar en zijn actief voor de wijk. Ikzelf ben actief lid van de Kunst & Cultuur commissie van de wijkvereniniging. Met trots werk ik mee aan de realisatie van dit bijzondere project. Als publieksbegeleider zie ik uit naar nog meer bijzondere ontmoetingen met bewoners."
"Hallo, mijn naam is Stella Letschert, ik ben 18 jaar oud en geboren en getogen in de Burgemeesterswijk. Na de zomer zal ik mijn geliefde Arnhem moeten verlaten voor een studie in Groningen, maar voor nu leidt ik jullie rond in deze prachtige buurt. Ik ben razend benieuwd wat het Kwartier van de Burgemeester te bieden heeft, en verwacht alleen maar goede dingen. Tot in april!"
Sigrid Dekker (Burg. Weertsstraat) “Sinds een jaar of vier woon ik met mijn vriend en onze kinderen in Arnhem. Het leukste wat me opviel tijdens mijn eerste bezoek hier was dat de koeien gewoon in de stad staan! Geweldig toch? Daar wilde ik wel wonen. Toch was het in het begin best wennen; de manier van omgaan, vooral in het openbaar leven, is hier anders dan in Utrecht. Maar inmiddels voel ik me aardig thuis. En de Burgemeesterswijk is natuurlijk prachtig… Een paar maanden geleden zag ik ‘Westwaarts’ – een mooi, verbindend initiatief. Het lijkt me erg leuk om als publieksbegeleider dit wijkgebeuren nu in mijn eigen wijk mee te maken.”
Peter Bijkerk (Van Pallandtstraat) “Geweldig concept, die voorstellingen in de wijk en bij buurtgenoten thuis. Heb het als publiek ooit bij Spijkerkwarts gezien en vond het heel intiem. Spannend ook! Voor mij is het Kwartier een manier om de wijk en mensen (nog) beter te leren kennen. Ik woon er nu ruim 11 jaar met uitzicht op de Sonsbeekfontein waar soms ook koeien voor grazen. En dat midden in de stad. Wow! Werk thans als communicatiespecialist bij het Radboud in Nijmegen en, in mijn vrije tijd, als barmedewerker bij het Focus Filmtheater Arnhem. Verder zit ik graag op een fiets. Daar krijg ik energie van. Net als het rondleiden van kleine groepjes mensen. Daarom ook de keuze om als publieksbegeleider een bijdrage te leveren aan het Kwartier van de Burgemeester."