Kwartier route

Diaconessenkerk
Een kerk. Ieder op een eigen stoel, ver van elkaar. Al voorzichtig zingend worden de lege plekken stukje bij beetje opgevuld. En eenmaal bij elkaar, dicht bij elkaar, echt bij elkaar, wordt het zingen een feest. Gloria! Maar dan wel als in een echte Misa Criolla! Feest!
Spelers Koor On Score o.l.v. Monique Appels: Niek, Thea Beekman, Ineke van den Belt, Irene van Bergeijk, Mieke Blijenberg, Ineke Buitelaar, Louk Camlott, Wim van Hesselink, Nand Hesta, Gerben Koopmans, Nico Looman, Paul Noppen, Marko Otten, Jos Peters, Yvonne Rohde, Margriet Schuitemaker, Jannie Teerink, Karin Tiemessen, Henny van der Ven, Paul Vlaar, Ad Verhage, Ton de Vos, Wieneke de Waard en de muzikanten Quintijn Hoogenboom, Stefan van Erp, Els Groen, Hanny Moossdorff
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij de Protestantse Wijkgemeente
Woonhuis Van Pallandtstraat 33
Een huis als een verstild museum. Instrumenten uit de hele wereld. Een oude vader die al musicerend de wereld rondreist. En weer een keer. En weer een keer. Een dochter die zich de verhalen van de reizen probeert te herinneren. Tot aan de reizen van het allereerste prille begin. Wiegelied.
Spelers Dik Walraven, Clarien van Harten
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Dik Walraven
Tandarts Borm
Daar zit je dan, in de wachtkamer van de tandarts. De deur van de behandelkamer is dicht. Geluiden. Die je niet kunt thuisbrengen. Angst maakt zich meester van je. Wat gebeurt daar in het hol van de leeuw?
Spelers Albert Stoter, Joke Rutjes, Emma Neijland
Artistiek begeleider Lise-Lott Kok
Te gast bij Tandarts Borm
Woonhuis Sweerts de Landasstraat 44
Een man en een vrouw. Kunnen elkaar niet meer luchten of zien. Zij woont boven, hij beneden. Zij kijkt in de verte, hij kijkt terug. Hun enige verbintenis: de schoonmaakster. Haar temperamentvolle stem laat de passie weer opleven.
Spelers Marijke Bruin, Andrea Bloemendaal, Peter Derksen
Artistiek begeleider Lise-Lott Kok
Te gast bij Marijke Bruin en Robert, Max en Robien Briel
Uitzicht Zypendaalseweg 91-2
Trappen omhoog. Nog hoger. Maar dan heb je ook wat. Openslaande deuren naar een balkonnetje. Met een uitzicht op het park. Op het balkonnetje een stem. Op zoek naar woorden. Altijd op zoek om het immer veranderende uitzicht op het park te beschrijven. “Het park, die ouwe snoeper, zit weer warm in z’n groene blaadjes.”
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij Henny van der Ven en Ton de Vos
Dak Burgemeester Weertsstraat 84
Een verzameling Bobby helmen. Eén helm was erbij, 1969, Londen, The Beatles op het dak van het Apple gebouw! Tijden herleven! Een meidenband op het dak, zij spelen The Beatles met Get Back. Mooi!
Maar toch zijn ze liever zichzelf met hun eigen nummer. “Wij zijn The Fanzies!” Het dak gaat er af. Hou je vast!
Spelers Karijn Bos, Claudia Willemse, Klaartje van Prooijen, Esra Poste, Helena Hesselink
Artistiek begeleider Nelleke Verweij
Te gast bij Simone en Hugo van Klaveren