instructie correspondenten en fotografen

Buurtcorrespondenten, fotograferen en filmpjesmakers
De correspondenten, fotografen en filmpjesmakers brengen het verhaal achter Kwartier van de Burgemeester tot leven met foto´s, tekst, tekeningen en filmpjes. Wie zijn de spelers op die ene locatie? Wat spelen ze? Wie is de tijdelijk theaterdirecteur, woont die al lang in de Burgemeesterswijk? Met de inbreng van de redacteuren, fotografen en filmpjesmakers zorgt De Plaats dat de website steeds actueel blijft.

Een correspondent volgt bepaalde scènes
Op de pagina´s van de drie routes (Burger, Meester, Kwartier) zijn alle scènes beschreven. Op de repetitieplanningspagina kun je precies zien wanneer de repetities gepland staan. Je mag een keuze maken welke scène of scènes je wilt volgen. Dat geef je aan Jeanet door. Zij kijkt dan even of iemand anders deze scène misschien al volgt en overlegt met de artistiek begeleider of het goed is dat je bij de repetitie(s) komt. Daarna ontvang je bericht en kun je aan de slag.

Inhoud
De stukjes tekst mogen maximaal 200 woorden zijn.
Ieder stukje tekst voorzie je van een aantal foto´s.
Eventueel zorgen wij voor hulp van een fotograaf, als schrijven je beter afgaat.

Aanleveren van het materiaal
De tekst en (de links naar) de foto’s stuur je naar Jeanet. Wanneer je veel en grote foto´s hebt, is het beter om WeTransfer of van Flickr gebruik te maken. Instructies over Flickr vind je hier.

Voorbeelden
Voorbeelden van buurtredacteuren en fotografen die al op deze manier aan de slag zijn gegaan vind je op de website van WestWaarts.