Logistieke operatie in een schildersatelier


Vier vrouwen, drie muziekinstrumenten en een schildersatelier met vijf verschillende ruimtes. Een schrijfster met een verhaal, een uitstapje, een portret en herinneringen aan een overleden vriendin. Zie hier de ingredienten voor de voorstelling in Atelier Hilde.
Lise-Lott Kok begeleidt de voorstelling en heeft een voorlopig scenario voor de voorstelling rondgemaild. De acteurs-muzikanten hebben ook nagedacht over hoe het verhaal vormgegeven kan worden.
Maar allereerst moet bekeken worden op welke plek in het atelier de scène gespeeld wordt en waar het publiek gaat zitten. Verschillende mogelijkheden passeren de revu. Uiteindelijk krijgt het publiek een plaats met uitzicht op de opgezette dieren en een inkijk in Hildes keuken. In die keuken speelt een deel van het verhaal zich af.
Schrijfster Hilde, de naamgever van het Atelier, zit rechts voor het publiek. Zij werkt aan een verhaal en leest delen daaruit voor. José, Trees en Nicole spelen drie vriendinnen die samen een huisje huren om daar een korte vakantie door te brengen. Zij spelen, musiceren en zingen.
Nummers van Amy Winehouse en Adele komen voorbij als onderdeel van het aangrijpende verhaal.
Er zijn nogal wat verplaatsingen in de voorstelling. Vriendinnen worden opgehaald, vertrekken, komen binnen, lopen de keuken in en uit of kloppen buiten op het raam. En hoe zorg je dan dat de instrumenten op het juiste moment op de juiste plaats staan. Bedenk daarbij dat het om een enorme bas, een accordeon en een gitaar (met koffer!) gaat en het mag duidelijk zijn dat dit behoorlijk wat logistiek inzicht vereist.
Veel aandacht deze repetitie is er dan ook voor de overgangen. Wie staat waar, hoe zorgen we dat we zichtbaar blijven voor publiek en hoe verplaatsen we de instrumenten op een logische manier? Wanneer gaat Hilde verder met haar verhaal en hoe weet Trees wanneer ze weer binnen moet komen? Nog twee repetities om de voorstelling te laten groeien, maar ook nu is al duidelijk dat dit een hartverscheurend mooie voorstelling gaat worden!